Ik ben al gescheiden

Alsnog met zorg groeien naar collega ouders

Ik ben al gescheiden

  • Lijkt het alsof je altijd tegen een spreekwoordelijke muur praat?
  • Wordt je niet gezien, gehoord én begrepen?
  • Ben je er aan toe om het verleden los te laten en weet je niet goed hoe?
  • Zou je afscheid willen nemen van de terugkerende frustraties en conflicten over het opvoeden van jullie kinderen?

Jullie hebben collegiaal ouderschap nog niet bereikt. Dat is niet gek. Immers is Nederland ingericht geweest om jou na de scheiding juridisch en zakelijk te helpen met de scheiding.  Anno 2020 is duidelijk dat je, om na de scheiding goed samen te kunnen werken in het ouderschap, een gedragsverandering van beiden nodig hebt. Daar moet je in groeien, stap voor stap.

Jullie zijn op dit moment nog verstrikt in oude (ruzie-, communicatie- en/of verlies-) patronen. Deze kun je echter doorbreken. Met onze hulp.

In 10-15 bijeenkomsten gaan jullie alsnog jullie relatie goed afhechten en ontstaat er een situatie waarin jullie je beide gehoord, gezien én begrepen worden. Daarnaast worden jullie maandelijks gecoacht om nieuw gedrag te verankeren. Jullie mogen in deze veilige omgeving met elkaar vallen en opstaan. Daardoor ontstaat ruimte en groei je gezamenlijk naar een nieuwe rol met elkaar.

Jullie zijn in staat om na dit traject elkaar weer te respecteren, te begrijpen en te helpen in jullie nieuwe vorm van ouderschap. Collegiaal ouderschap.

De investering.


Het ontwikkeltraject “Collegiaal Ouderschap” bij DAAN. Ik ga scheiden is opnieuw een “Ja ik wil” bij DAAN. Welke verbinding je aan gaat? De verbinding van het collegiale ouderschap.

• Bewezen effectieve methodieken samengebracht in één traject
• Je zet wekelijks stappen in jouw ontwikkeling tot collegiale ouder
• Hét traject om je te verzekeren dat je in harmonie verder kunt

 

vanaf

€2250 (incl. btw)

Welke vragen er zijn

Een nieuwe rol binnen jullie ouderschap. Collegiaal ouderschap gaat uit van gelijkwaardigheid, vertrouwen en samenwerking waarbij de essentie van deze vorm van ouderschap draait om elkaar ten alle tijden te blijven helpen in het ouderschap, omdat dat aardig is en goed is voor jullie gemeenschappelijk belang. De kinderen

Wat is SCHIP?

De SCHIP methodiek is een succesvolle aanpak om je relatie af te hechten.

Je hoort wel eens “neem je verlies maar”. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Wat is eigenlijk je verlies? Welke omvang heeft het? Welke oorsprong kent het?

Het woord ‘vechtscheiding’ heeft de focus op het conflict al in zich. In een conflict is verlies aanwezig. Je verliest altijd binnen een scheiding. Je gezin, tijd met de kinderen, je huis, financiële zekerheid, je routines en mogelijk zelfs een stukje van jezelf. Het is ook een periode van rouw die aanbreekt. Gezamenlijk neem je de mantel der liefde af. Hierdoor wordt je relatie killer. Letterlijk. Bij het afdoen van de mantel accepteer je simpelweg minder van elkaar. Maar je hebt wel samen een ruzie- en communicatie patroon ontwikkeld. Een die eigen is geworden.

De SCHIP-aanpak (erkend door de Rechtspraak) is een postrelationeel rouwtraject wat de ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de ex-partners hebben verloren. Ook de momenten in ruzie en het geschonden vertrouwen komen aan bod met als uiteindelijk doel de ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden. Een transitie dus. Gezamenlijk groeien van partner, naar ex partner.

Hoe krijg ik mijn ex zover?

Ideaal zou zijn als jullie gezamenlijk aanmelden, omdat de wens om collegiaal ouders van jullie kinderen te zijn bij jullie beide aanwezig is. Als aanmelding vanuit een van beiden komt dan zorgen wij samen met jou voor de volgende stap naar de andere partner. Daarin sta je niet alleen.Vertrouw erop dat als er openingen zijn dat wij die feilloos vinden, omdat wij graag met jullie aan de slag gaan. Is de opening er niet, of niet op dit moment dan zoeken wij gezamenlijk naar alternatieven.

Wat is collegiaal ouderschap?

Een nieuwe rol binnen jullie ouderschap. Collegiaal ouderschap gaat uit van respect, vertrouwen en samenwerking waarbij de essentie van deze vorm van ouderschap draait om elkaar ten alle tijden te blijven helpen in het ouderschap en het elkaar weer te gunnen.

Waarom werkt dit wel?

Omdat jij de keuze maakt. Jij kiest met dit traject voor een volledige benadering van alle aspecten van de scheiding. Het verlies, de rouw, de relatie, het zakelijke en het juridische. En bovenal je kiest voor een zorgvuldige groei. Elkaar kunnen vinden op al deze punten is de start van jullie carrière als collegiale ouders. Met een coach die adequaat kan helpen bij het vallen en opstaan. Voor jullie als gezin.

“Als dit onze eerste stap was geweest, weet ik niet zeker of we daadwerkelijk waren gescheiden. Zoveel nieuwe inzichten in ons zelf en in elkaar. Wel weet ik, als wij dit eerder hadden gedaan, dat wij niet zoveel energie hadden verloren aan elkaar. Het is allemaal zoveel eenvoudiger geworden in het ouderschap naar onze dochter en zoon toe. We leiden elkaar niet meer af met strijd maar er is zelfs nu weer sprake van hulp aan elkaar. We hadden beiden vooraf niet gedacht dat dit traject zo krachtig zou zijn”

Marja

Ik wil collegiaal ouderschap

DAAN mediation kan je verder helpen. Meer informatie vind je op www.collegiaalouderschap.nl Of stel je vraag en wij zullen deze zo goed mogelijk voor je beantwoorden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.