fbpx

Laat een conflict
op de werkvloer
niet escaleren

Wat is mediation

Mediation is niets anders dan het oplossen van een conflict onder begeleiding van een onpartijdige deskundige: de legal mediator. Een conflict hoeft daardoor geen strijd te worden.

Mediation is een alternatief voor een gerechtelijke procedure. Een mediator zorgt voor bemiddeling bij een geschil door de betrokken partijen met elkaar in gesprek te laten gaan. Door bewustwording vinden we oplossingen: dat is het doel. Het voorkomen van een strijd is het streven.

Zolang er van beide kanten bereidheid is om te onderhandelen over een oplossing heeft mediation kans van slagen. Het grote voordeel van mediation is dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer deze voor de rechter komt. Mediation is in de meeste gevallen ook een goedkoper traject.

Het gaat er niet zozeer om wie er gelijk heeft, maar om een overeenstemming die voor iedereen aanvaardbaar is. Bij mediation komen alle betrokken partijen en hun wensen aan bod. De kans dat iedereen tevreden is met de eindoplossing is aanzienlijk groter, en de gemaakte afspraken zijn doorgaans duurzamer. Mediation is altijd vrijwillig en vertrouwelijk.

Daniella werkt conform de gedragsregels van de Mediators Federatie Nederland (MFN) en in specifieke gevallen zal ze ook conform de richtlijnen en gedragsregels van Stichting ACB werken.

Wat is legal mediation

Mediation kan ook wel legal mediation genoemd. Er is echter wel degelijk een verschil tussen beide termen. Legal mediation heeft namelijk als aanvulling dat de mediator specifiek geschoold is als het gaat om de aangeboden begeleiding. Het is tevens de nieuwste vorm van mediation.

Waarbij het uitgangspunt is dat in het mediation proces alle contexten (de relationele, zakelijke én juridische) worden meegewogen. Naast het beluisteren van beide partijen, wordt er direct gekeken of de gewenste oplossing juridisch haalbaar is of niet.

Wat is verliesbegeleiding

Het meemaken van een verlieservaring heeft vaak een grote impact op mensen. Of het nu gaat om het verliezen van een baan, het meemaken een scheiding, of het overlijden van een dierbare. Elke verlieservaring brengt een eigen vorm van rouw met zich mee.

Het proces van rouwen is actief en individueel. Het is een noodzakelijk proces om te doorlopen, alleen dan kun je verder. Rouwen kost echter tijd en aandacht. Jouw verdriet delen met familie en vrienden helpt. Maar soms is hun steun niet genoeg.

DAAN mediation kan je verder helpen. We begeleiden je met de acceptatie van het verlies. Samen bereiden we je voor en nemen we bewust en emotioneel afscheid. Na het afscheid gaan we verder en helpen we je weer op weg.

We helpen en begeleiden naar het afscheid toe, zowel volwassenen als kinderen. Welke impact heeft het verlies? En hoe kunnen we de betrokkenen zo goed mogelijk daar op voorbereiden? Om tot slot te werken aan de vraag; Hoe nu verder?

Tijdens het conflict maken we samen inzichtelijk wat de omvang van jouw verlies is. We bereiden je voor op wat komen gaat. Op persoonlijk en/of zakelijk gebied. Jij staat centraal. De doelen zijn inzicht, duidelijkheid en rust. Het resultaat is weerbaar zijn vanuit je eigen kracht.

In onze gesprekken geven wij je een blik in de toekomst, een spiegel en ook concrete tips en hands-on advies. Weten hoe om te gaan in én met je nieuwe situatie en daar klaar voor zijn is het resultaat van deze individuele begeleiding.

Masterclass en webinars

Familie

Masterclass “Leren Verliezen”

Conflict en verlies gaan hand in hand. In deze Masterclass wordt je meegenomen in een levenlang verlies. Het gaat over verlies reacties van  kinderen en volwassenen, en hoe gaan wij eigenlijk om met verlies? Wat heeft jouw hechting vanuit jouw gezin van herkomst te maken met hoe strijdbaar jij bent geworden vandaag de dag? Hoe word je een goede verliezer?

Een Masterclass die je ogen opent en je bewustwording brengt.

 

Plan een Masterclass met dit thema afgestemd op jouw wensen

Arbeid

Masterclass “Hart voor de Zaak”

In deze masterclass besteden we aandacht aan de volgende zaken

  • Op welke manier verlies en conflict impact hebben op het hart van de zaak
  • Het gesprek over duurzaam inzetbaarheid anno 2020
  • De ontwikkeling van loyaliteit naar engagement en de rol van mediation
  • Goed Werkgeverschap 2.0
  • Hart voor jouw zaak binnen het Huis van Werkvermogen

Plan een Masterclass met dit thema afgestemd op jouw wensen

Het eerste gesprek is kosteloos (tot 30 minuten per persoon).

Wil je werken aan een duurzame oplossing van een geschil? Door onze specialisaties op het gebied van arbeidsrecht en familierecht kunnen we jou begeleiden naar een eindresultaat dat goed is voor alle betrokken partijen.