fbpx

Wanneer papa’s
en mama’s andere
papa’s en mama’s
leuker vinden

Gezin in scheiding

Voor de begeleiding van jullie gezin in en vlak na de scheiding kies je voor een SKJ geregistreerde gezinsbegeleider van DAAN. Zij helpt jullie om te zorgen voor jullie gezin nu jullie door een crisis periode heen gaan. Ze heeft overzicht en kan jullie adviseren en begeleiden door de moeilijke periode heen

Het begint met jullie hulpvraag. Dit inventariseren wij met jou in de vrijblijvende intake analyse. Van daaruit krijg je een compleet beeld van jullie situatie.

Wat is gezinsbegeleiding

Wist je dat één op de drie gehuwde koppels gaat scheiden? En dat twee van de drie samengestelde gezinnen uit elkaar gaat?

Het fuseren met een gezin of van twee gezinnen gezamenlijk, is geen romantische klus. DAAN mediation werkt in dit geval preventief omdat voorkomen beter is dan (opnieuw) genezen. Wat hebben de kinderen te verliezen en waar zitten zij als het gaat om de verwerking van de vorige scheiding? Zijn er gedragspatronen ontstaan na de scheiding die belemmerend zijn voor het succesvol samenstellen van een nieuw gezin?

Meerdere opvoedingsstijlen, ideeën, en verwachtingen worden bij een samengesteld gezin samen gevlochten. Het streven is om voor iedereen een plek te creëren en tegelijkertijd in harmonie mét elkaar leven.

Het vergt begrip van referentiekaders en ontwikkelingsfasen met ruimte voor emotie. Van belang is communicatie en aanpassingsvermogen van alle partijen zodat iedereen zich prettig blijft voelen binnen het nieuwe gezin.

Gezamenlijk bepalen we wat voor jullie het beste werkt en hoe snel doelen te bereiken zijn aan de hand van to-the-point tips en hands-on adviezen. Geen therapie, wel goede begeleiding. Omdat wanneer je trainer van een team wordt, je ook de spelregels wilt kennen.

Bewust worden en zo begrip creëren voor elkaar en afspraken maken. De gemaakte afspraken leiden tot een specifiek plan voor het samengestelde gezin. Jullie kinderen staan hierbij centraal. We onderzoeken alle mogelijkheden samen en kijken met jou wat er nodig is om dichterbij jullie doel te komen… “ze leefden (als)nog lang en gelukkig”.

Wat je hebt bereikt na een traject voor gezinsbegeleiding met DAAN mediation?

 • De stiefdynamiek goed op je netvlies en vastgelegd in een stiefplan met eigen bouwstenen.
 • Concreet inzicht in het verlies vanuit het kerngezin wat doorwerkt in het stiefgezin.
 • Een ieder gehoord, gezien en begrepen in een maatwerktraject.
 • Afspraken die goed voelen en bovenal eerlijk én uitvoerbaar zijn.
 • Duurzame oplossingen voor alle praktische ingewikkeldheden.
 • Beteugelde kosten omdat je een budget afspraak kunt maken.
 • Rust én harmonie (terug) in het stiefgezin. Welkom.
Meer weten over gezinsbegeleiding? Download hier de brochure

  Vul het formulier in en ontvang de downloadlink van de brochure over gezinsbegeleiding per e-mail.


  Een eerste gesprek met DAAN mediation is kosteloos (tot 30 minuten per persoon) en geheel vrijblijvend.

  Wil je werken aan een duurzame oplossing van een geschil? Door onze specialisaties op het gebied van arbeidsrecht en familierecht kunnen we jou begeleiden naar een eindresultaat dat goed is voor alle betrokken partijen. Onderzoek je liever de mogelijkheden voor gezinsbegeleiding? Bel ons en bespreek met ons je wensen.