Professioneel
neutraal blijven
is een vak

Wie is DAAN

Door eigen beschadigingen (verlies) van ouders, uit het verleden, is het veelal geen kwestie van dat zij het collegiale ouderschap niet willen, maar een kwestie van niet kunnen, zonder besef.

De cijfers zijn schrikbarend en de impact enorm. Daarnaast is er nog geen keerpunt zichtbaar in deze cijfers. Als we graag een verandering willen zien dan begint deze bij experts. En dat is ons uitgangspunt. Samenwerken.  Met elkaar, voor de ouders.

 

Exact de reden waarom DAAN mediation met een innovatief en praktisch traject jullie de helpende hand bieden. Het jaartraject in Collegiaal Ouderschap. In het jaartraject voor collegiaal ouderschap gaat het over bewust worden. Als ouders in scheiding wordt, naast voor jullie passende afspraken, van jullie verlangt dat jullie een rol verandering, gepaard met gedragsverandering, met elkaar ondergaat. Transformeren van partners, naar ex partners om daarna de stap te kunnen maken naar collega ouders.

 

Er is een focus op een (snelle) zakelijke en juridische afwikkeling ontstaan. Het belang van goede (juridische) afspraken onderstreept Daniella. En gelijkertijd hoort Daniella als zij naar cliënten luistert een verlangen, om die documenten in de onderste lade van een kast te leggen en er niet meer naar om te kijken. Op basis van vertrouwen, respect en samenwerken elkaar weer zaken gunnen én elkaar weer te kunnen helpen als collega ouders in het belang van een levenslang project wat kinderen heet.

 

Zonder ruzie door de scheiding heen zit dus niet (alleen) in goede juridisch documenten. Ruzie maken gaat over gedrag. Over hoe je op elkaar reageert. Gedrag dat gebaseerd is op onder andere verlies. Daarvoor zul je gezamenlijk door jullie opgebouwde verlies heen moeten praten. Zorgvuldig, stap voor stap. Het verlies in de ogen aan kijken. Het is eng én onvoorspelbaar en staat gelijkertijd garant voor persoonlijke groei. Durf jij het aan?

Je kunt direct beginnen. Geen wachtlijsten. Meteen werken aan jullie doelen. Collegiaal ouderschap én het zakelijk en juridisch afwikkelen van de scheiding. Dat is een twee sporen beleid. DAAN mediation biedt dit traject als eerste legal mediation praktijk in Nederland aan.

DAAN en haar partners zijn aangesloten bij:

Een eerste gesprek (één uur) met DAAN mediation is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Wil je werken aan een duurzame oplossing van een geschil? Door onze specialisaties op het gebied van arbeidsrecht en familierecht kunnen we jou begeleiden naar een eindresultaat dat goed is voor alle betrokken partijen. Onderzoek je liever de mogelijkheden voor gezinsbegeleiding? Bel ons en bespreek met ons je wensen.