fbpx

Laat een conflict
op de werkvloer
niet escaleren

Wat is arbeidsmediation

Wanneer er een arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer is, bemiddelt DAAN mediation als onafhankelijke derde tussen beide partijen. Arbeidsmediation noemen we dat.

Onze rol is hulp te bieden bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Hoe we dat doen? Door te luisteren en door de communicatie weer op gang te brengen in de (veelal) verstoorde relatie.

Het gaat het er niet zozeer om wie er (juridisch gezien) gelijk heeft, maar om een overeenstemming die voor iedereen acceptabel is. Bij arbeidsmediation komen alle betrokken partijen en hun wensen aan bod. De kans dat iedereen tevreden is met de oplossing, is daarmee groter. Net als de duurzaamheid van de afspraak.

En daarmee ontstaan duurzame afspraken en oplossingen waar alle betrokkenen tevreden mee verder kunnen. Is er nog geen daadwerkelijk conflict, maar is de spanning al wel voelbaar? Zorg dan dat je een conflict voorkomt, door DAAN mediation preventief in te schakelen.

Het uiteindelijke resultaat is een vaststellingsovereenkomst die, wanneer nodig, juridisch afdwingbaar is. Met arbeidsmediation worden kosten bespaard, een gang naar de rechter kost in alle gevallen meer.

Door het proces worden de wederzijdse wensen en werkelijke belangen blootgelegd en de betrokken partijen zoeken samen naar de

meeste wenselijke en passende oplossing. Dit voorkomt lange procedures en de negatieve energie die daar vaak bij komt kijken. Arbeidsmediation is overigens altijd vrijwillig en vertrouwelijk.

DAAN mediation is gespecialiseerd in:

– arbeidsconflicten

– samenwerkingsconflicten

– ontslagzaken

– ziekte- of verzuimconflicten (re-integratie)

– verstoorde arbeidsrelaties

Wat je bereikt in een mediation traject bij DAAN mediation?

 

 • Machtsongelijkheid geneutraliseerd in een vertrouwelijk gesprek.
 • Bewustzijn van het verlies met een vizier naar de toekomst gericht.
 • Een ieder gehoord, gezien én begrepen.
 • Afspraken die goed voelen en bovenal eerlijk én uitvoerbaar zijn.
 • Duurzame oplossingen voor alle (praktische) ingewikkeldheden.

Waar gehakt wordt vallen spaanders, dat weet iedereen. Hoe je met de spaanders om gaat kenmerkt je als persoon. Waar kies jij voor? Enkelzijdig strijden of gezamenlijk in gesprek?

Meer weten over arbeidsmediation? Download hier de brochure

  Vul het formulier in en ontvang de downloadlink van de brochure over arbeidsmediation per e-mail.


  Arbeidsmediation +

  Bij DAAN mediation krijg je mediation+. Niet alleen een procesbegeleider om tot een goede oplossing en afsluiting van het conflict te komen. Ook een door de wol geverfde verliesbegeleider, zorgt ervoor dat je op een goede manier afscheid kunt nemen van dat wat je mogelijk verliest aan plannen, collega’s, perspectief en/of inkomen. Want dat het impact heeft, dat staat vast. En DAAN mediation helpt je om dat te accepteren, waardoor jij beter in staat bent om zinvolle stappen voorwaarts te kunnen blijven zetten.

  De belangrijkste rol spelen wij in het fundament. Ben jij als werkgever toe aan goed werkgeverschap 2.0? Ben jij bereid om een sprong in het diepe te nemen met een andere strategie? Wil jij de beperkingen van duurzame inzetbaarheid (zoals een burn out) vanuit een ander perspectief te lijf? Drastische ontwikkelingen zoals de ontwikkeling van de burn out vragen om een andere aanpak.

  Iets nieuws. Omdat verandering van spijs doet eten. Onze tip? Kijk veel meer naar het fundament van het huis van werkvermogen en raak jouw medewerkers in hun hart. Daar waar gewoontes zijn geboren en liefde stroomt. De basis voor gezondheid. Want als jij als werkgever in het hart van de werknemer zit… wat zou dat doen met duurzame inzetbaarheid en loyaliteit? Juist.

  Het eerste gesprek is kosteloos (tot 30 minuten per persoon).

  Wil je werken aan een duurzame oplossing van een geschil? Door onze specialisaties op het gebied van arbeidsrecht en familierecht kunnen we jou begeleiden naar een eindresultaat dat goed is voor alle betrokken partijen.