fbpx

Een kussengevecht is
de enige strijd die een
kind hoort te kennen

Met wie werkt DAAN?

Gezins,- en verliesbegeleidster (SCHIP gecertificeerd)

Klaartje van den Berg – Steenbeeke

 

Klaartje van den BergKlaartje heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van gezinnen, ook die een (v)echtscheiding doormaken. De kinderen binnen het (samengestelde) gezin hebben haar focus. Zij maken nu eenmaal een ander proces van verlies door dan volwassenen. Daarbij verliest ze jou als volwassene niet uit het oog.

Klaartje begon als groepswerker in de jeugdzorg. Niet lang daarna ging zij haar taken uitbreiden door ook opvoedingsondersteuning bij ouders thuis te geven als ambulant hulpverlener. In haar werk als jeugd- en gezinswerker binnen de jeugdzorg zag zij dat aan de problematiek in veel gezinnen een verlies ten grondslag lag. Om nog beter te kunnen aansluiten op deze hulpvraag heeft zij in 2011 de post HBO-opleiding Omgaan met Verlies gevolgd. Dat heeft later geresulteerd in haar specialistische praktijk voor Rouw- en Verliesbegeleiding.

Onlangs is Klaartje gaan verbreden en past zij verliesbegeleiding ook toe op werknemers. Immers is het afscheid nemen van werk een onderschat proces, en blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Utrecht dat het veel overeenkomsten vertoont met het rouwproces zoals we dat kennen bij het verlies van een dierbare.

Klaartje is een to-the-point dame met empathie. Bij haar is er ruimte voor emotie. Ze vindt een balans met je en brengt stabiliteit. Er ontstaat (veer)kracht. Jij blijft te allen tijden aan het roer staan en jij bepaalt de koers. Klaartje geeft je ondersteuning, nét dat beetje extra. Reken gerust op haar expertise. Ze is er. Voor jou.

Klaartje is SCHIP geregistreerd .

Strategisch adviseur duurzame inzetbaarheid en (MFN) register mediator

Margriet Glas

 

Margriet GlasMargriet is een strategische adviseur duurzame inzetbaarheid en Register mediator. Margriet heeft jarenlang bedrijven (strategisch) advies gegeven op gebied van HR vraagstukken waaronder Wet werk en Zekerheid, Nieuwe Ziektewet, Arbeidsrecht, verlagen van verzuim, vergrijzing en duurzame inzetbaarheid.

Haar diploma van de HAN University in Arnhem heeft zij op zak en geeft haar rol in de praktijk extra gewicht. Ze kent de arbeidsmarkt, weet voor welke uitdagingen bedrijven en branches staan en kan vanuit verschillende rollen (strategisch) adviseren.

Als onderzoeker, haalt zij op methodisch verantwoorde wijze informatie op. Als expert, bezit zij de kennis over theorieën, wetenschappelijk onderzoek en meet-methoden. Als veranderaar, met kennis en visie aangaande veranderkunde. Met enorm enthousiasme en energie gaat zij aan de slag met de gewenste beweging en weet zij op een natuurlijke manier mensen aan zich te binden. Als adviseur is zij in staat jullie wensen met haar adviezen te combineren en een duurzaam advies neer te leggen als fundament voor uw doelstellingen omtrent duurzame inzetbaarheid.

In haar rol als register mediator realiseert zij verbinding. Horen, zien én begrijpen in de arbeidscontext maakt dat haar advies als strategisch adviseur ook blijft ontwikkelen. Ze blijft namelijk altijd in gesprek met eindgebruiker, de werkgever en medewerker in conflict.

Legal mediator (specialisatie Familie en Arbeid) én jurist
Auteur van oa “Opgewonde standjes en bevredigende oplossingen” – mediation op de werkvloer.

Hilde Kroon

 

Hilde KroonHilde is mediator en jurist, met meer dan 20 jaar ervaring in het notariaat in Nederland en België. Ze voert sinds 2013 zelfstandige mediationpraktijken in Alkmaar en Arnhem, waar ze familie & zakelijke (arbeids) mediation verzorgt. Daarnaast treedt Hilde regelmatig op als co-mediator in samenwerking met andere mediators, waaronder in een samenwerking met DAAN mediation.

Ze geeft cursussen en opleidingen in (be)middelen en (advanced) mediation-vaardigheden aan professionals in het bedrijfsleven en leidt mediators en andere professionele conflictoplossers op in advanced mediationtechnieken als MfN geaccrediteerde opleider.

Haar 1-2-3 Opgelost! Methode komt voort uit het Evolutie Systeem, de Rode Draad die zij na jarenlang onderzoek destilleerde en samengevoegde tot een eenvoudig, intuïtief 3 stappen-plan dat in elke situatie vanzelfsprekend naar de beste uitkomst leidt.

“Diverse ingrijpende gebeurtenissen en keuzes in haar eigen leven hebben mij geconfronteerd met mijn mooiste én mijn minder mooie kanten en met het feit dat de acceptatie daarvan en de verwezenlijking van mijn wensen eenvoudig kan zijn. Het is dan ook mijn passie mensen te begeleiden naar optimale oplossingen – zowel in dagelijkse situaties als bij grotere levensvragen/problemen –, door aandacht te hebben voor de argumenten, belangen en verlangens”.

ADR geregistreerd familie mediator, scheidingsbemiddelaar, en mentor van het kwaliteitsregister voor mediators.

 

Penny Bleeker-Bloem

 

Penny is gediplomeerd ADR mediator,  scheidingsbegeleider en mentor voor het ADR register, een kwaliteitsregister voor mediators. Juridisch, fiscaal en zakelijk sterk onderlegt, met oog voor details.

Penny begon als verzekeringsadviseur en vervulde in de loop van haar carrière verschillende functies bij onder andere Univé en Rabobank. Hierin werkte zij met particulieren én veel met ondernemers.  Beiden doelgroepen die zij ook in haar huidige rol als mediator bij scheidingen begeleidt.

Na een opleiding tot basismediator had zij de smaak te pakken en ontwikkelde zij zich ook tot gespecialiseerd familie mediator. Dat was nog niet genoeg: zij rondde inmiddels haar opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) af en kan jullie zowel emotioneel, fiscaal en financieel uitstekend bij staan.

Penny is zelf kind van gescheiden ouders, maakte zelf een scheiding mee als ouder en heeft nu een samengesteld gezin. Alle dynamieken zijn haar bekend waarbij zij zich inmiddels zowel zakelijk als privé daar een goede (gulden midden) weg door baant.

MFN geregistreerd arbeidsmediator en (gecertificeerd) Teamtrainer – met aandacht voor persoonlijke effectiviteit van teamleden.

Ilona Stins

 

Ilona StinsWerken bij defensie. Je moet het maar kunnen. Ilona deed het: op jonge leeftijd begon zij bij defensie waar zij internationaal actief is geweest. Hierdoor leerde zij snel haar ‘mannetje’ te staan en haar weg te blijven lopen met respect voor verschillende culturen. Zij leerde met conflictsituaties te dealen en daarbinnen de-escalerend op te treden.

Na vijf jaar is zij overgestapt naar de politieorganisatie waar ze 15 jaar werkzaam is geweest in verschillende rollen. Vanaf dag één: streetwise, en nam vervolgens een uiterst verantwoordelijke rol als zedenrechercheur op zich. Haar leercurve is stijl en bijzonder. Haar ambitie stopte niet: zij startte in rollen als Operationeel en/ of Strategisch leidinggevende voor operationele politie teams. In deze periode heeft ze haar werkervaring aangevuld met theoretische kennis en rondde zij een opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening af. Dat smaakte naar meer en haar Pre-Master Rechten werd ook een feit.

Binnen de politieorganisatie maakte zij veel mediationkilometers als lid van het Landelijk Netwerk Politie Mediators (LNPM), en geeft zij, zowel binnen als buiten de politie organisatie, teamtrainingen. Naast mediator is Ilona inmiddels ook gecertificeerd trainer: gericht op teamontwikkeling en coach: gericht op persoonlijke effectiviteit.
Binnen DAAN mediation actief binnen arbeidsmediations, samenwerkingsfixes of teamtrainingen en sinds kort ook als coach voor werknemers/ werkgevers als het gaat om persoonlijke effectiviteit.

In haar rol als register mediator staat persoonlijk contact voorop omdat zij ervan overtuigd is dat door oprechte aandacht mensen tot bloei komen en dat horen, zien én begrijpen op die manier vooraf gaat aan oordelen. Waakzaam en dienstbaar, dat is bij Ilona met de (werk)paplepel in gegoten. In gesprekken met Ilona waakt zij ervoor dat hetgeen onbesproken is geweest, ter tafel komt. Met oprechte aandacht voor haar klanten en vileine vraagstelling legt ze bloot wat die pot is, waar zij al even omheen draaien.

Register financieel echtscheidingsadviseur Particulier & Ondernemer Legal Familie Mediator.

Cinderella Kruijff-Vinke

 

Cinderella Kruijff VinkeCinderella is een mediator met een liefde voor cijfers. De cijfers die tot uitdrukking komen in ondernemingen, alimentatieberekeningen en vermogensopstellingen. Samen met collega mediator Ria hebben zij een eigen praktijk gevestigd in Haarlem en Schagen. In die praktijk helpen zij al jarenlang mensen bij hun scheiding. Als duo een echt begrip in zowel Haarlem als Schagen.

De passie voor het cijfermatige stuk binnen een echtscheiding zorgt ervoor dat Cinderella zich verder wilde specialiseren in de financiële richting en kon die stap maken met de in de branche geroemde opleiding tot Register Financieel EchtscheidingsAdviseur. Zij mag zich daarmee geregistreerd RFEA mediator noemen. In haar eerdere rollen in branche ICT als applicatiebeheerder en ondersteuner maakte zij waardevolle ervaringskilometers voor de specialisatie waarin zij nu uitblinkt. Boventalligheid in die rol maakte dat zij opnieuw ging overwegen wat voor haar belangrijk was in een volgende rol en waar zij haar werkplezier uit kon halen. Vanuit haar opleiding HBO Rechten werd voorgesorteerd op de mediationpraktijk. Haar eerste kennismaking daarin wakkerde haar passie aan waarna zij besloot zich verder te ontwikkelen in het vak. Zij werd basismediator, gespecialiseerd familiemediator, en geregistreerd financieel Echtscheidingsadviseur. Chapeau.

Voor Cinderella was dat nog niet voldoende. Cinderella graaft graag verder naar kennis waarbij zij mensen aan tafel nóg beter kan helpen. Zij laat zich momenteel helemaal onderdompelen in fiscale wereld en volgt de opleiding tot MKB Belastingadviseur. Een mooie aanvulling op haar dagelijkse praktijk en waardevol voor alle cliënten. Waarom Cinderella deze keuze maakt? Zij verlangt steeds weer naar die verdieping, dat helpt haar sneller te schakelen bij een hulpvraag van cliënten. Enthousiast wordt zij wanneer wetten, cijfers en wensen binnen de echtscheidings-context samen moeten komen in afspraken die haalbaar en uitvoerbaar zijn. Haar expertise zet zij ook namens DAAN in voor jou.

Virtueel Assistent – Facturatie & (tijdelijke) Projecten.

Manja Versteeg-Koelemij

 

Manja Versteeg KoelemijManja werkt als Virtueel Assistent voor DAAN mediation. Wie zij is?
De spin in het web en een veelzijdige duizendpoot, met andere woorden: een echt werkpaard! Moeder van een prachtige dochter met talent voor het opzetten of verfijnen van processen, cijfermatig inzicht, scherpe analyses en aanhoudende focus.
Manja is na haar HBO opleiding Facility Management gestart bij G4S en heeft daar in de afgelopen 20 jaar, in verschillende functies, een schat aan ervaring opgedaan op het gebied van planning, administratie, facturatie, procesontwikkeling én projecten.

Deze ervaring heeft zij beetgepakt en vormgegeven in haar eigen onderneming FOYP (Focus on your Passion). Met haar bedrijf ondersteunt zij meerdere ondernemers. Haar rol als Virtueel Assistent voorDAAN mediation is die van rechterhand . Je weet wel, zonder is gewoon vele malen ingewikkelder.

Klanten van DAAN mediation kunnen Manja tegenkomen als het gaat over vragen met betrekking tot facturatie. Samenwerkingspartners zien haar talent ook veelvuldig achter de schermen naar voren komen.

DAAN BackOffice

Mariek Luijendijk

 

MariekMariek is een sprankelende Rechtenstudent en liep een half jaar stage bij DAAN mediation. Geen stoffig imago, maar jong vernieuwend en fris! Niet koud uit de schoolbanken maar al opgewarmd met opgedane mooie ervaringen bij Gemeente Schagen. Mariek is de stagiair die blijft plakken. Yes! Omdat het van beide kanten goed beviel.

We konden van elkaar leren en sloot haar stage bij DAAN af met een knaller van een cijfer, 9!

Mariek zal in haar werkzaamheden bij DAAN verantwoordelijk zijn voor back office activiteiten. Het is niet uitgesloten dat zij ook (potentiële) klanten van DAAN mediation zal helpen in hun proces bij DAAN en daardoor met hun zal communiceren. Activiteiten die de voortgang voor cliënten in het mediationproces borgen. Je kunt haar dus tegen komen, hopelijk vind je haar net zo leuk als wij haar vinden! Ze helpt je, hoe dan ook, graag.

Mediator (in opleiding)

Romana Casciola

 

Romana CasciolaRomana is moeder van drie kinderen en mediator in opleiding die het DAAN team versterkt. Iedere mediator weet dat theorie pas tot leven komt wanneer je het in de praktijk kan brengen. Dat kan Romana op een gecontroleerde manier doen bij DAAN. Op welke manier Romana een aanvulling voor het team is? In het groeiende bedrijf groeit Romana mee. Zij leert kennis maken met processen, structuren en documenten. Met cliënten, collega’s en partners.

Op deze manier leert ze de vaardigheden die zij op school krijgt aangeleerd direct toe te passen in de praktijk. Zo kan zij, vanuit een gezamenlijke visie, ontwikkelen naar een vakvolwassen mediator. DAAN heeft haar leren kennen als ontwapenend, oprecht én nieuwsgierig. Dat zijn enorm helpende karaktereigenschappen voor ons vak.

Wat Romana verder bijzonder maakt? Romana is bereid om naast de theorie en praktijk een pad te lopen die in het teken zal staan van persoonlijke ontwikkeling. Alle stoplichten staan op groen voor haar zodat zij kan uitgroeien naar een zeer waardevolle mediator voor cliënten die haar pad kruisen.

Stagiaire (studie rechten)

Faye Kruijer

 

Faye KruijerFaye Kruijer is 20 jaar en heeft een glanzende start gehad in haar HBO rechten studie. Ze is een studente met prachtige cijfers waar ze zelf ook trots op is. Terecht!
Het eerste jaar van deze studie vraagt ook kennismaking met de praktijk en Faye koos voor DAAN mediation. In deze stage zul je kennismaken met Faye aan de telefoon, op de email en in de voorbereiding van documenten. Ook zal zij soms aansluiten bij gesprekken die jij hebt met DAAN mediation.

Jouw contactpersoon blijft jouw vertrouwde contactpersoon en Faye komt af en toe om de hoek om te kunnen leren van het proces. Hoe vertaal je namelijk gesprekken in gespreksverslagen voor in- en extern gebruik? Naast, telefoon- en e-mailbehandeling, administreren zal dat ook een onderdeel van haar stage zijn. Welke ambitie Faye heeft? Ze stroomt graag door naar de Universiteit om daar te verdiepen en te ontdekken of een van de toga beroepen is wat zij voor haar eigen toekomst wenst.

Wij zijn blij dat wij een stukje mogen meelopen op dit mooie pad wat Faye voor ogen ziet. Help jij ons om Faye te helpen?

Samenwerken met  DAAN mediation?