Een kussengevecht is
de enige strijd die een
kind hoort te kennen

Partners van DAAN

Strategisch adviseur duurzame inzetbaarheid en (MFN) register mediator

Margriet Glas

 

Margriet GlasMargriet is een strategische adviseur duurzame inzetbaarheid en Register mediator. Margriet heeft jarenlang bedrijven (strategisch) advies gegeven op gebied van HR vraagstukken waaronder Wet werk en Zekerheid, Nieuwe Ziektewet, Arbeidsrecht, verlagen van verzuim, vergrijzing en duurzame inzetbaarheid.

In januari rondt zij haar opleiding aan de HAN University in Arnhem af om haar rol in de praktijk met opleiding gewicht te geven. Ze kent de arbeidsmarkt, weet voor welke uitdagingen bedrijven en branches staan en kan vanuit verschillende rollen (strategisch) adviseren.

Als onderzoeker, haalt zij op methodisch verantwoorde wijze informatie op. Als expert, bezit zij de kennis over theorieën, wetenschappelijk onderzoek en meet-methoden. Als veranderaar, met kennis en visie aangaande veranderkunde. Met enorm enthousiasme en energie gaat zij aan de slag met de gewenste beweging en weet zij op een natuurlijke manier mensen aan zich te binden. Als adviseur is zij in staat jullie wensen met haar adviezen te combineren en een duurzaam advies neer te leggen als fundament voor uw doelstellingen omtrent duurzame inzetbaarheid.

In haar rol als register mediator realiseert zij verbinding. Horen, zien én begrijpen in de arbeidscontext maakt dat haar advies als strategisch adviseur ook blijft ontwikkelen. Ze blijft namelijk altijd in gesprek met eindgebruiker, de werkgever en medewerker in conflict.

Gezins,- en verliesbegeleidster (SCHIP gecertificeerd)

Klaartje van den Berg – Steenbeeke

 

Klaartje van den BergKlaartje heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van gezinnen, ook die een (v)echtscheiding doormaken. De kinderen binnen het (samengestelde) gezin hebben haar focus. Zij maken nu eenmaal een ander proces van verlies door dan volwassenen. Daarbij verliest ze jou als volwassene niet uit het oog.

Klaartje begon als groepswerker in de jeugdzorg. Niet lang daarna ging zij haar taken uitbreiden door ook opvoedingsondersteuning bij ouders thuis te geven als ambulant hulpverlener. In haar werk als jeugd- en gezinswerker binnen de jeugdzorg zag zij dat aan de problematiek in veel gezinnen een verlies ten grondslag lag. Om nog beter te kunnen aansluiten op deze hulpvraag heeft zij in 2011 de post HBO-opleiding Omgaan met Verlies gevolgd. Dat heeft later geresulteerd in haar specialistische praktijk voor Rouw- en Verliesbegeleiding.

Onlangs is Klaartje gaan verbreden en past zij verliesbegeleiding ook toe op werknemers. Immers is het afscheid nemen van werk een onderschat proces, en blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Utrecht dat het veel overeenkomsten vertoont met het rouwproces zoals we dat kennen bij het verlies van een dierbare.

Klaartje is een to-the-point dame met empathie. Bij haar is er ruimte voor emotie. Ze vindt een balans met je en brengt stabiliteit. Er ontstaat (veer)kracht. Jij blijft te allen tijden aan het roer staan en jij bepaalt de koers. Klaartje geeft je ondersteuning, nét dat beetje extra. Reken gerust op haar expertise. Ze is er. Voor jou.

Klaartje is SKJ en SCHIP geregistreerd .

Mediator (RFEA geregistreerd)

Marieke Broek

Marieke BroekAls je er alles aan wilt doen om ervoor te zorgen dat jullie kinderen niet belast worden met (de gevolgen van) jullie scheiding ben je bij Marieke op je plek. Als echtscheidingsbemiddelaar en mediator doet zij er samen met jullie als ouders alles aan, om jullie kinderen een onbezorgde toekomst te geven.

Bij Marieke aan tafel kies je ervoor om samen in gesprek te gaan over waar het voor jullie werkelijk om gaat. Met ruimte voor het verleden, is er focus op de toekomst. Hoe jullie de toekomst met jullie kinderen opnieuw willen vormgeven, daar gaat het om.

Wat het prettig maakt om bij Marieke aan tafel te zitten? Zij helpt jullie praktische ingewikkeldheden om te zetten in werkbare oplossingen. Haar jarenlange ervaring in het Familierecht, haar analytisch vermogen en sensitiviteit maken dat zij jullie op deskundige wijze de juiste aandacht kan geven, waarbij de positie van jullie kinderen centraal blijft staan.

Bij een mediation traject dat door Marieke is begeleid leggen jullie de basis voor een goed contact met elkaar als ouders van jullie kinderen, en zien zij dat het OK is. Jullie kinderen mogen van beide ouders nog steeds evenveel houden. Het resultaat? De scheiding is geen last, maar een ervaring in het leven waar zij mee verder kunnen.