23 dec Hoe maak ik een keuze voor een mediator?
Bedenk goed wat je wilt. Lastig in deze situatie, maar noodzakelijk. Kies een mediator bewust uit. Immers kun je maar één keer ontvlechten.
ONDERZOEK. Binnen mediation zijn er meerdere stromingen actief van denkwijzen en uitvoering. Bevraag de mediator daar concreet over.
RESULTAAT. Je gaat veel geld uitgeven en daar mag je wat voor terug verwachten. Welke resultaten wil jij na het traject? Stel vragen aan de mediator om dat inzichtelijk te krijgen of om helder te hebben of hij/ zij daaraan een bijdrage kan leveren. Neem geen genoegen met: “Ik kan geen garanties geven want ik heb geen invloed op het gedrag van partijen”.
Als jullie je als cliënten inzetten en een actieve bijdrage leveren mag je resultaten terug verwachten en daar kun je het prima met elkaar over hebben.
TRADITIONEEL. Misschien ben je iemand die graag een traditioneel mediation traject wenst? Dan kies je wellicht wat sneller voor één van de uitstekende Vfas/ MFN/ ADR mediators.
Laat je niet blind leiden door deze registraties. Er zijn goede én minder goede met een registratie. Maar ook zonder. Essentie? Voer het gesprek.
KOSTEN. Als de kosten het primaire belang zijn dan kies je wellicht voor de inkomensafhankelijke gesubsidieerde rechtsbijstand.
DE KENNIS ZELF IN HUIS. Misschien ben je iemand die juridisch geschoold is en liever zelf de documenten maakt? Ook dat aanbod komt terug in de markt van mediators. Alleen het rekenwerk laten verrichten door een RFEA gecertificeerde mediator? Het kan.
LIEVER ONLINE. Misschien wil je niet aan tafel en regel je het bij voorkeur online? Snel en goedkoop.Het bestaat.
AL GESCHEIDEN. Misschien is je scheiding al geregeld en ben je gebaat bij een traject om de relatie goed af te hechten? Dan ben je meer op je plek bij een uitstekende SCHIP behandelaar. Ook zijn er mediators die tevens SCHIP behandelaar zijn.
SNELHEID. Misschien heb je behoefte aan snelheid? Dan kies je voor een kortlopend traject, voor de afwikkeling van de scheiding bij een mediator naar keuze.
COLLEGIAAL OUDERSCHAP. Misschien is voor jouw collegiaal ouderschap na de scheiding het zwaartepunt? Vanuit een innovatieve visie en met een allround benadering ben je maar bij één partij in Nederland op je plek. Welkom bij DAAN.
klik hier voor meer informatie: www.collegiaalouderschap.nl
Ons advies hoe je het beste een keuze maakt?
- Win informatie in, ga het gesprek aan en denk er goed over na.
- Bespreek het met je (ex)partner, als jullie allebei aan boord zijn is de kans op succes het grootst.
Weet je niet waar je moet beginnen?
Bespreek het met DAAN Mediaton. DAAN kent het aanbod van haar collega’s. We brengen op een open wijze in kaart welke opties er zijn voor jullie situatie. We zijn fair, wij bieden niet álles. Omdat we dat niet kunnen én niet willen. Wat wij wél uitstekend kunnen én willen is jouw begeleiden naar keuzes en oplossingen toe. Daarvoor zijn wij tenslotte mediators, het is ons vak.
Of die oplossingen nu met DAAN tot stand komen, of met onze uitstekende collega’s in het land, je wordt hoe dan ook geholpen. Na een gesprek heb je inzichtelijk waar jouw belangen liggen en welke opties je hebt. Vervolgens kies je daarna wel overwogen, én zelf de mediator die bij jou past.
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.