fbpx

Een conflict op de
werkvloer hoeft geen
winnaar te kennen

Wat is DAAN

DAAN mediation is een praktijk opgericht door Daniella den Iseger. Een legal mediationpraktijk die graag met jou jouw wereld een stukje vriendelijker maakt. Laten we (weer) aardig zijn voor elkaar, dat is onze visie. Elkaar horen, zien én begrijpen, daar dragen wij graag aan bij.

Werkwijze van DAAN

In onze benadering gaan we uit van een aantal uitgangspunten.

Gelijkwaardigheid | Gelijkwaardige benadering van de werkelijke belangen van alle betrokkenen. Eigenheid | Lef, out of the box & creatief. Begeleid met een subtiele spiegel en out of the box vraagstelling vinden jullie je eigen creatieve oplossing.
Zinvolheid | Impact. Dat is wat hebben. Richting geven aan je eigen impact binnen het conflict en door het (blijven) zetten van zinvolle stappen de impact van het verlies verminderen. We zorgen ervoor dat het traject geen last wordt maar een ervaring, waarmee een ieder in de toekomst verder kan. Oplossingsgericht | Jullie te allen tijde begeleiden naar jullie ideale oplossing, met oog voor de juridische context. Na het traject heb je goede afspraken gemaakt die duurzaam zijn, met een goed gevoel over een eerlijk proces. Succes | Het goed willen doen. Voor jou.

Hoe doet DAAN dat

De processen zijn geborgd door het geven van persoonlijke aandacht en deskundigheid, waardoor het resultaat vanzelf zichtbaar wordt.

Deskundigheid | Als legal mediator gespecialiseerd in het rechtsgebied waar het conflict betrekking op heeft.
Aandacht | Jullie staan centraal in elke te nemen stap.
Duidelijkheid | Voor alle partijen duidelijkheid. Dat is het resultaat.

Het doel van DAAN

Iedereen écht met elkaar laten praten. Soms moeten we met elkaar harde noten kraken waardoor jullie dat wat voor verdeling zorgt met elkaar kunnen oplossen, voor altijd.

Of dat nu is bij een (echt)scheiding, in de context van een arbeidsrelatie of in de structuur van een samengesteld gezin. Jullie werken aan een duurzame oplossing voor de toekomst met als resultaat dat alle betrokkenen met een goed gevoel naar de gemaakte afspraken kijken. Dat jullie weer verder kunnen. Dat is ons doel.

Een kussengevecht is
de enige strijd die een
kind hoort te kennen

Een goed contact met elkaar als ouders van jullie kinderen, zij zien dat het OK is. Jullie kinderen mogen van beide ouders nog steeds evenveel houden. De scheiding is geen last, maar een ervaring in het leven waar zij mee verder kunnen.

Partners van DAAN

Mediator (RFEA geregistreerd)

Marieke Broek

 

Als je er alles aan wilt doen om ervoor te zorgen dat jullie kinderen niet belast worden met (de gevolgen van) jullie scheiding ben je bij Marieke op je plek. Als echtscheidingsbemiddelaar en mediator doet zij er samen met jullie als ouders alles aan, om jullie kinderen een onbezorgde toekomst te geven.

Bij Marieke aan tafel kies je ervoor om samen in gesprek te gaan over waar het voor jullie werkelijk om gaat. Met ruimte voor het verleden, is er focus op de toekomst. Hoe jullie de toekomst met jullie kinderen opnieuw willen vormgeven, daar gaat het om.

Wat het prettig maakt om bij Marieke aan tafel te zitten? Zij helpt jullie praktische ingewikkeldheden om te zetten in werkbare oplossingen. Haar jarenlange ervaring in het Familierecht, haar analytisch vermogen en sensitiviteit maken dat zij jullie op deskundige wijze de juiste aandacht kan geven, waarbij de positie van jullie kinderen centraal blijft staan.

Bij een mediation traject dat door Marieke is begeleid leggen jullie de basis voor een goed contact met elkaar als ouders van jullie kinderen, en zien zij dat het OK is. Jullie kinderen mogen van beide ouders nog steeds evenveel houden. Het resultaat? De scheiding is geen last, maar een ervaring in het leven waar zij mee verder kunnen.

Gezins,- en verliesbegeleidster (SCHIP gecertificeerd)

Klaartje van den Berg – Steenbeeke

 

Klaartje heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van gezinnen, ook die een (v)echtscheiding doormaken. De kinderen binnen het (samengestelde) gezin hebben haar focus. Zij maken nu eenmaal een ander proces van verlies door dan volwassenen. Daarbij verliest ze jou als volwassene niet uit het oog.

Klaartje begon als groepswerker in de jeugdzorg. Niet lang daarna ging zij haar taken uitbreiden door ook opvoedingsondersteuning bij ouders thuis te geven als ambulant hulpverlener. In haar werk als jeugd- en gezinswerker binnen de jeugdzorg zag zij dat aan de problematiek in veel gezinnen een verlies ten grondslag lag. Om nog beter te kunnen aansluiten op deze hulpvraag heeft zij in 2011 de post HBO-opleiding Omgaan met Verlies gevolgd. Dat heeft later geresulteerd in haar specialistische praktijk voor Rouw- en Verliesbegeleiding.

Onlangs is Klaartje gaan verbreden en past zij verliesbegeleiding ook toe op werknemers. Immers is het afscheid nemen van werk een onderschat proces, en blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Utrecht dat het veel overeenkomsten vertoont met het rouwproces zoals we dat kennen bij het verlies van een dierbare.

Klaartje is een to-the-point dame met empathie. Bij haar is er ruimte voor emotie. Ze vindt een balans met je en brengt stabiliteit. Er ontstaat (veer)kracht. Jij blijft te allen tijden aan het roer staan en jij bepaalt de koers. Klaartje geeft je ondersteuning, nét dat beetje extra. Reken gerust op haar expertise. Ze is er. Voor jou.

Strategisch adviseur duurzame inzetbaarheid en (MFN) register mediator

Margriet Glas

 

Margriet is een strategische adviseur duurzame inzetbaarheid en Register mediator. Margriet heeft jarenlang bedrijven (strategisch) advies gegeven op gebied van HR vraagstukken waaronder Wet werk en Zekerheid, Nieuwe Ziektewet, Arbeidsrecht, verlagen van verzuim, vergrijzing en duurzame inzetbaarheid.

In januari rondt zij haar opleiding aan de HAN University in Arnhem af om haar rol in de praktijk met opleiding gewicht te geven. Ze kent de arbeidsmarkt, weet voor welke uitdagingen bedrijven en branches staan en kan vanuit verschillende rollen (strategisch) adviseren.

Als onderzoeker, haalt zij op methodisch verantwoorde wijze informatie op. Als expert, bezit zij de kennis over theorieën, wetenschappelijk onderzoek en meet-methoden. Als veranderaar, met kennis en visie aangaande veranderkunde. Met enorm enthousiasme en energie gaat zij aan de slag met de gewenste beweging en weet zij op een natuurlijke manier mensen aan zich te binden. Als adviseur is zij in staat jullie wensen met haar adviezen te combineren en een duurzaam advies neer te leggen als fundament voor uw doelstellingen omtrent duurzame inzetbaarheid.

In haar rol als register mediator realiseert zij verbinding. Horen, zien én begrijpen in de arbeidscontext maakt dat haar advies als strategisch adviseur ook blijft ontwikkelen. Ze blijft namelijk altijd in gesprek met eindgebruiker, de werkgever en medewerker in conflict.