fbpx

Kosten en scheiding.

Wat kost een scheiding?

Een scheiding hoeft niet duur te zijn

Kosten en scheiding

De kosten voor een scheiding hoeven niet heel hoog te zijn. Duur is dus relatief. Scheidingskosten bij DAAN mediation starten vanaf €54 euro. Afhankelijk van het inkomen en het vermogen wordt het duurder. Als er gebruik gemaakt kan worden van de toevoeging van de Raad van Rechtsbijstand (een tegemoetkoming in de kosten door de overheid) dan blijft het bij €109 euro per persoon. Er zijn dus cliënten die kunnen scheiden vanaf €109 per persoon.

Let op: bij afwijkend inkomen en meer vermogen stijgen de kosten. We bekijken jouw situatie nauwkeurig in het intake gesprek. Voor een aanspraak op de Raad van Rechtsbijstand is het belangrijk dat het totale gezamenlijk heffingsvrij vermogen (box 3) in 2019 niet meer mag bedragen dan € 30.000, -. Als de woning wordt verkocht komt het vermogen wat daaruit voortvloeit in box 3. Het vermogen na de scheiding mag niet meer dan € 15.423, – per persoon bedragen (2019).

Voor actuele gegevens verwijzen wij u naar de volgende websites: de Raad van Rechtsbijstand www.rvr.org en de Rechtspraak www.rechtspraak.nl. Mocht de aanvraag worden afgewezen of de Raad besluit in een latere fase niet tot toekenning van de subsidie over te gaan dan geldt dan dat we een vast tarief of een basis uurtarief hanteren voor de kosten. Die tarieven spreken we altijd vooraf af met jullie bij aanvang van het mediationtraject..

Je scheiding regel je met DAAN omdat:

Kosten voor scheiden

Het eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Jij voert de regie in het proces naar de oplossing toe. Ook wat betreft de financiën. Er kan een maximum worden afgesproken waarna gekeken wordt of er een oplossing in zicht is.

Scheidingskosten voor het gehele mediation of scheidingstraject?

Omdat iedere situatie uniek is kunnen we specifiek voor jullie situatie een all-in voorstel van de scheidingskosten maken. Vanuit het intakegesprek verzamelen we alle gegevens die van invloed zijn op de lengte en complexiteit van het traject. Wil je gebruik maken van de financieel adviseur, de makelaar en de notaris? Ook dat kan bij DAAN. Zo heb je vooraf inzichtelijk wat de kosten zijn en kom je hierin niet voor verrassingen te staan.

Wat kost scheiden | Raad van Rechtsbijstand, verzekeringen en subsidies.

Kosten voor een scheiding hoeven niet altijd hoog te zijn. Eventueel door een bijdrage van de Raad Rechtsbijstand. De toevoeging noemen we dat. Ook kunnen we kijken, afhankelijk van de dienstverlening of we een aanspraak kunnen doen op je zorgverzekering of rechtsbijstandverzekering.

In het intakegesprek kunnen wij daar meer over vertellen dan weet je wat er voor jullie situatie nodig is en heb je de daarbij behorende scheidingskosten inzichtelijk.

Wat kost een scheiding | Kom ik in aanmerking voor een toevoeging?

Krijg ik subsidie bij een scheiding? Hoe hoog zijn de scheidingskosten? Wat kost een scheiding? Wat moet ik zelf betalen bij een scheiding? Zijn veelgestelde vragen. Afhankelijk van je inkomen en het vermogen kun je aanspraak maken op de vergoeding van de Raad van Rechtsbijstand. Deze vergoeding kunnen we voor jullie allebei aanvragen. MFN geregistreerde mediators kunnen dat voor jullie aanvragen. Wij informeren je in het intakegesprek wat daarvoor nodig is. Wij nemen de aanvraag voor je uit handen.

Exact weten wat jullie scheiding kost?

Wat is mijn eigen bijdrage als ik naar een mediator ga?

kosten en scheiding

Een eerste gesprek met DAAN mediation is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Het enige gevecht wat een kind hoort te kennen is een kussengevecht.

De Telefooncentrale

Koelmalaan 350, Alkmaar

 

Pand Raak

Laan 21, Schagen

 

Spaces Westerpark

Haarlemmerweg 331,

Amsterdam

 

Eigen woonplaats | Liever in jouw woonplaats afspreken? Vraag naar de mogelijkheden.

 

ONLINE mediation | Soms is het praktisch en snel om zaken volledig online in te richten, ook dat is een mogelijkheid bij DAAN. Vraag naar de voorwaarden.