Familiemediation is een vorm van mediation die zich richt op conflicten binnen families. Te denken valt aan een echtscheiding, ruzie over de alimentatie of omgangsregeling (verdeling van de zorg- en opvoedingstaken) of alimentatie.
Er is een duidelijk doel: een oplossing vinden voor het conflict en ruzie tussen familieleden voorkomen. DAAN mediation biedt als onafhankelijke legal mediator een helpende hand met de juiste (juridische) kennis en kunde.
Familiemediation is geen therapie, al kan het wel een therapeutische werking hebben. Bij familiemediation worden de belangen en standpunten van verschillende familieleden helder en efficiënt op een rijtje gezet, om daarna te zoeken naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.
Het beoogde resultaat is de totstandkoming van afspraken die financieel, relationeel en juridisch hout snijden, die ieders belang dienen en duurzaam zijn voor de toekomst.
Heb je momenteel door ruzie geen contact meer met een dierbare en zou je dat graag willen herstellen? Elkaar al jaren niet gezien en misschien niet eens meer scherp waar de ruzie over gaat? Of ken jij mensen die een ruzie zouden moeten bijleggen? Hebben zij alleen een zetje in de goede richting nodig?
Meld jezelf of iemand anders dan aan voor SAMEN AAN TAFEL! Een initiatief van Unique Surprises & DAAN mediation.
SAMEN AAN TAFEL met als doel? De drempel voor jullie verlagen | Jullie op een verrassende manier weer samen aan tafel | Waar jullie gesprek gevoerd moet worden | Voor een toekomst waarin jullie (weer) aardig voor elkaar kunnen zijn.
Om samen aan tafel te kunnen beoordelen wij jouw casus en jouw wensen als het gaat om het verrassende aspect. Samen aan tafel kan al vanaf €550. Informeer naar de voorwaarden.
DAAN mediation is gespecialiseerd in (echt)scheidingen, met of zonder kinderen. We willen jou begeleiden van gelukkig getrouwd naar gelukkig gescheiden. Het gaat over bewustwording en door de bomen het bos weer kunnen zien. Jullie kinderen staan centraal.
In onze processen hebben we het thema verlies verankerd. Hier staan we voor alle partijen bij stil. Bij een scheiding kun je denken aan het verlies van een ouderlijk huis voor de kinderen of het verlies van fulltime ouderschap. Ook het verliezen van broertjes of zusjes die fysiek gescheiden worden kan een vorm van verlies met zich mee brengen.
Verlies kan gevoelens van pijn, verdriet en rouw met zich brengen waarbij zich weerstanden kunnen ontwikkelen. Dit kan belemmerend zijn voor de communicatie, of zelfs de communicatie ernstig verstoren. Laat ons jullie helpen dit te neutraliseren zodat er een context ontstaat waar binnen je, even net als vroeger, kunt overleggen.
Indien van toepassing werken we vervolgens aan het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant,
waarbij indien van toepassing ook aandacht wordt besteed aan kinder- en/ of partneralimentatie.
In ons proces besteden we ruimschoots aandacht aan het aspect van “een nieuwe partner introduceren”. Dit is maatgevend voor het al dan niet duurzaam zijn van oplossingen. We willen na ons traject geen “olifant in een porseleinkast”-effect en kijken om die reden met extra aandacht naar dit aspect.
De volgende stap is het verdelen of verrekenen van de eigendommen en het vermogen. De pensioenen worden hierin meegenomen
Het resultaat is een echtscheidingsconvenant dat bij de rechtbank door jullie eigen advocaat, of een van de advocaten waar wij mee samenwerken, kan worden ingediend. Zo komt jullie echtscheiding tot stand.
Je hoort wel eens “neem je verlies maar”. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat is eigenlijk je verlies? Welke omvang heeft het? Welke oorsprong kent het?
Het woord ‘vechtscheiding’ heeft de focus op het conflict al in zich. In een conflict is verlies aanwezig. Je verliest altijd binnen een scheiding. Je gezin, tijd met de kinderen, je huis, financiële zekerheid, je routines en mogelijk zelfs een stukje van jezelf. Het is ook een periode van rouw die aanbreekt. Gezamenlijk neem je de mantel der liefde af. Hierdoor wordt je relatie killer. Letterlijk.
Bij het afdoen van de mantel accepteer je simpelweg minder van elkaar.
Maar je hebt wel samen een ruzie- en communicatie patroon ontwikkeld. Een die eigen is geworden.
De SCHIP-aanpak (erkend door de Rechtspraak) is een postrelationeel rouwtraject wat de ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de ex-partners hebben verloren. Ook de momenten in ruzie en het geschonden vertrouwen komen aan bod met als uiteindelijk doel de ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden. Een transitie dus. Gezamenlijk groeien van partner, naar ex partner om vervolgens gezamenlijk de stap naar collegiale ouder te nemen.
Het meemaken van een verlieservaring heeft vaak een grote impact op mensen. Of het nu gaat om het verliezen van een baan, het meemaken een scheiding, of het overlijden van een dierbare. Elke verlieservaring brengt een eigen vorm van rouw met zich mee.
Het proces van rouwen is actief en individueel. Het is een noodzakelijk proces om te doorlopen, alleen dan kun je verder. Rouwen kost echter tijd en aandacht. Jouw verdriet delen met familie en vrienden helpt. Maar soms is hun steun niet genoeg.
DAAN mediation kan je verder helpen. We begeleiden je met de acceptatie van het verlies. Samen bereiden we je voor en nemen we bewust en emotioneel afscheid. Na het afscheid gaan we verder en helpen we je weer op weg.
We helpen en begeleiden naar het afscheid toe, zowel volwassenen als kinderen. Welke impact heeft het verlies? En hoe kunnen we de betrokkenen zo goed mogelijk daar op voorbereiden? Om tot slot te werken aan de vraag; Hoe nu verder?
Tijdens het conflict maken we samen inzichtelijk wat de omvang van jouw verlies is. We bereiden je voor op wat komen gaat. Op persoonlijk en/of zakelijk gebied. Jij staat centraal. De doelen zijn inzicht, duidelijkheid en rust. Het resultaat is weerbaar zijn vanuit je eigen kracht.
In onze gesprekken geven wij je een blik in de toekomst, een spiegel en ook concrete tips en hands-on advies. Weten hoe om te gaan in én met je nieuwe situatie en daar klaar voor zijn is het resultaat van deze individuele begeleiding.
DAAN mediation kan je verder helpen. We begeleiden je met de acceptatie van het verlies. Samen bereiden we je voor en nemen we bewust afscheid, zowel volwassenen als kinderen. Na het afscheid gaan we verder en helpen we je weer op weg. Welke impact heeft het verlies? En hoe kunnen we de betrokkenen zo goed mogelijk daar op voorbereiden? Om tot slot te werken aan de vraag; Hoe nu verder?
Tijdens het conflict maken we samen inzichtelijk wat de omvang van jouw verlies is. We bereiden je voor op wat komen gaat. Op persoonlijk en/of zakelijk gebied. Jij staat centraal. De doelen zijn inzicht, duidelijkheid en rust. Het resultaat is weerbaar zijn vanuit je eigen kracht.