fbpx

Mediator
Schagen

Echtscheiding of relationeel conflict?

Los het voor jullie zelf, kinderen en nieuwe partners goed op met DAAN Mediation, de mediator voor regio Schagen.

Mediator Schagen

Voor een duurzame oplossing van jullie relatieprobleem

DAAN Mediation uit Schagen heeft een unieke aanpak: we zijn de enige mediator in omgeving Schagen die verder kijkt. Verder dan jullie eigen problemen. Verder dan de zakelijke afspraken, juridische afwikkeling en verder dan vandaag…

Dat doen we samen met jullie, de ex-partners. En samen met jullie kinderen, nieuwe partners en samengestelde gezin. Zo leggen we een stevig fundament om een nieuwe toekomst op te bouwen!

Mediator Schagen

Meer dan een mediator

Willen jullie relationele problemen voorkomen: als relatietherapie of wanneer het besluit om te scheiden net is gevallen? Of kunnen jullie jaren na de echtscheiding nog steeds niet samen door een deur?

 

Als enige mediator in de omgeving Schagen hanteren wij de SCHIP-methodiek. Dit staat los van onze mediation. SCHIP is een traject, met als doel jullie relatie goed af te sluiten. Want alleen als jullie goede (ex)partners voor elkaar zijn, kan je echt een nieuwe start maken. Of dat nou met elkaar of jullie nieuwe samengestelde gezinnen is.

Eerst jullie relatie op orde

Communiceren jullie alleen via WhatsApp en e-mail? Lopen jullie elkaar privé liever niet tegen het lijf? En blijft het bij een boze blik wanneer een van de twee de kinderen ophaalt?

 

DAAN Mediation is de enige mediator in de regio Schagen die eerst jullie relationele problemen aanpakt. Zijn deze uit de weg? Dan hebben jullie een solide fundament gelegd. De basis om de juridische en zakelijke kant op te lossen. Want een conflict beëindig je alleen door samen te werken. Ook de toekomst vraagt om samenwerking. Jullie blijven immers altijd met z’n tweeën de ouders van jullie kinderen.

Geen advocaat nodig

Waarom een advocaat inschakelen als dat niet nodig is? Een echtscheiding is al prijzig genoeg.

 

DAAN Mediation heeft ook juridisch geschoolde mediators aan boord. Daarmee zijn we de enige mediator in omgeving Schagen. Dus voor alles rond jullie echtscheiding kan je terecht op één adres. Één mediator, voor zowel de juridische als de relationele oplossing.

Met jullie nieuwe partners

Voelt het alsof een nieuwe partner een van jullie plaats in het gezin inneemt? Of staat hij of zij een oplossing of een nieuwe, goede relatie op dit moment in de weg?

 

Als enige mediator in Schagen besteden we veel aandacht aan nieuwe partners. Want een nieuwe liefde is een potentiële olifant in de porseleinkast. Hij of zij kan afspraken tussen jullie weer op scherp zetten. Logisch, want een nieuwe levensgezel heeft eigen ideeën over de opvoeding. Net als over de gedeelde kosten en omgangsregeling. Daarom betrekken we als enige mediator in Schagen jullie nieuwe partners bij de mediation. Krijgt een van jullie pas jaren later een nieuwe liefde? Dan bekijken we op dat moment samen welke impact dat heeft op de al gemaakte afspraken.

Soms kun je een echtelijke botsing niet voorkomen. Wil je de schade beperken voor jouw kinderen, nieuwe partner en samengestelde gezin?
Het eerste intake-gesprek is altijd vrijblijvend.

Aandacht voor het nieuwe gezin

Willen jullie een frisse start maken – met je eigen kinderen en die van een nieuwe partner?

 

67% van de samengestelde gezinnen haalt de eindstreep niet. Hoe dat komt? Het nieuwe ouderpaar bouwt zijn samengestelde gezin op de resten van een eerdere echtscheiding. Daarom besteedt DAAN Mediation veel aandacht aan het nieuwe, samengestelde gezin. Wij zijn de enige mediator in de regio Schagen met deze aanpak. Daarbij zorgen we dat jullie eerst je verlies verwerken. Want scheiden is rouwen. Daarna kunnen jullie met een gerust hart een nieuw gezin opbouwen, waarbij het nieuwe fundament staat als een huis.

Kinderen voorop

Willen jullie kinderen wel bij hun moeder wonen? En wat vinden zij ervan dat hun hockeystick bij papa ligt en hun spelcomputer bij mama?

 

Het enige gevecht dat kinderen moeten kennen, is een kussengevecht. Toch worden ze vaak in een echtscheiding gebruikt. Als wapen of troefkaart. Onbewust, maar niet met minder gevolgen. Weten jullie wat de kinderen echt willen? Vullen jullie hun mening niet voor ze in? En gebruiken jullie onbewust hun loyaliteit niet? Bijvoorbeeld om een eigen standpunt te onderbouwen of die van de ex-partner te ondermijnen. Scheiden doe je samen met je gezin. Jullie kinderen zijn daarin heel kwetsbaar. Daarom vullen wij onze mediation aan met kindgesprekken. Daarmee zijn we de enige mediator in de regio Schagen. Dit is een standaard stap in ons mediationtraject.

Spaces Westerpark
Haarlemmerweg 331
1051 LH Amsterdam

 

De Telefooncentrale
Koelmalaan 350
1812 PS Alkmaar

Pand Raak
Laan 21
1741 EA Schagen

Website_Footer_MFN_Logo

Blijf op de hoogte van DAAN

Meld je nu aan

    © Copyright DAAN Mediation 2019 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden

    Laat je gegevens hieronder achter.
    Wij nemen binnen 1 werkdag persoonlijk contact op.